Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Някой да има 2 гуми 195/60/15 за проба без значение от вида и състоянието?

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka
      Не си губи времето, няма да станат на 145-цата...
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=67189

Противоречиви мнения, затова исках проба

От 50 на 55 е огромна разликата, ако и от 55 на 60 е още толкова, със сигурност си заслужава, макар и да ощетим спортния дух.
      Last edited by DMS; d.m.y г., 21:52.

Comment

• Вземаш гуми с джанти и пробваш. Иначе само ще се пълни темата.
        sigpic
        Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

• Първоначално публикувано от DMS Покажи съобщение
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=67189

Противоречиви мнения, затова исках проба

От 50 на 55 е огромна разликата, ако и от 55 на 60 е още толкова, със сигурност си заслужава, макар и да ощетим спортния дух.
          Аз карах такива зимни на QV-to когато беше сток Слагай и се вози смело
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Днес направих голяма простотия... От няколко дни съм разглобил алфата в гаража за смяна на водния радиатор. Вчера си взех друг и днес тръгнах да го сменям. До тук ок, но заради един клеясъл болт при свалянето дифузьора, успях да откъртя парче от пластмасата на радиатора отстрани. Въпросът ми е дали може да се поправи въпросната дупка по някакъв начин или да се смени цялата пластмаса , тъй като на другия радиатор ми е здрава. Радиаторът, който прецаках е добър и не ми се иска да го хвърлям заради една глупост.
            Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
            ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
            ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

• Лично аз бих сменил радиатора.

По принцип може да се залепи, но вече не можеш да разчиташ на тоя радиатор - дали няма да текне в неподходящ момент и най-вече дали ще го видиш преди да е станало късно.

Разглобяването и последваща смяна на пластмасата също не е много за препоръчване, но според мен е по-добър вариант от лепенето. Евентуално после може да текне между пластмасата и питата.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Някой да има представа тази букса за какво е? Намира се под казанчето за антифриз.

ПП: работи си клаксончето
                Last edited by DMS; d.m.y г., 16:42.

Comment

• Прилича на букса за клаксона.
                  AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                  Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                  sigpic

Comment

А й двата клаксона ли работят? Ако е така, да не ти е от моторчето на чистачките.
                    Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
                      А й двата клаксона ли работят? Ако е така, да не ти е от моторчето на чистачките.
                      Виждал съм че има две бутончета на волана, но незнаех че има двa клаксона.
                      Last edited by DMS; d.m.y г., 22:09.

Comment

• Двете тромби/клаксони работят едновременно с цел по-приятен звук. Ако ще и пет бутончета на волана да имаш, винаги клаксона се пуска по един и същи начин - като се задейства някое от тях
                        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Някой да има представа тази букса за какво е? Намира се под казанчето за антифриз.

За моторче за умивлаки на фарове... ?
                          Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

• Пичове, трябва ми "пръчката" за проверка на маслото. Някой знае ли за 145-цата 1.9JTD, от каква друга кола мога да взема? примерно става ли от 147-ца дизел?? Или от нек'ъв Фиат?
                            sigpic
                            Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

• Здравейте! Въпросът ми е свързан със снимката по-долу. Закъсаната гума, която се вижда, се намира зад акумулатора и леко на ляво, който в момента е махнат. Какво е това? някакво уплътнение на тампон на двигател?
                              Attached Files

sigpic
                              Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
                              http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

• Маншон на избирача на скоростната кутия...
                                Може и без него ако това е подтекста на питането ти, само поизмии с нафта и омажи с масло или някаква смазка да нe задържа там водата...
                                Щом е закъсан мое лично мнение е, че е по-добре без него (защото функцията му е да пази от вода, като е закъсан по-скоро може да пази водата, която е влязла през дупката да не вземе да излезе примерно)...

@DMS: Какво стана с гумите 195/60, монтира ли ги на 145 да кажеш дали всичко е идеално с тях..?
                                Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 10:44.

Comment

Working...
                                X